Thursday Tech Talk - Artificial intelligence (AI)

  17:30 uur
  Utrecht Leidseveer, Utrecht
  Innovatiecommissie
  Nederlandstalig

  • Innovatie
  • AI
  • Kunstmatige Intelligentie
  • Deep learning
Kennisverbreding Netwerken Persoonlijke ontwikkeling Organisatie thema

Er is vandaag de dag één innovatieve discipline, die meer dan alle andere bepalend is voor de toekomst van de financiële-dienstensector. Deze innovatie is kunstmatige intelligentie, of kortweg; AI - ‘Artificial Intelligence’.

De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie roept angst op. Denk maar aan zelfrijdende auto's die hun eigen passagiers doden of slimme speakers die het huishouden overnemen. Hoe zorgen we ervoor dat deze machines gaan leren begrijpen wie wij zijn en wat onze menselijke normen en waarden zijn? En hoe gaan deze machines bijdragen aan een samenleving, zoals wij die voor ogen hebben?

De financiële sector staat ook niet stil. Onder andere in Europa en de VS, maar vooral in China, is een ongeremde ontwikkeling bezig. De eerste zorgen worden al geuit over de financiële stabiliteit.

Jong Rabo vindt het belangrijk om bij deze ontwikkeling stil te staan. Graag helpen wij jou op weg om je te realiseren wat artificiële intelligentie is, hoe deze ontwikkeling invloed gaat hebben op ons dagelijks leven en uiteraard ook wat de kansen zijn voor de Rabobank.

Wil jij hier meer over weten en met je collega's in discussie gaan? Kom dan op 28 maart naar onze Thursday Tech Talk. Wij organiseren deze avond in samenwerking met de Vakcentrale voor Professionals (VCP) en onze gasten zijn Catelijne Muller en Walter Diele.

Catelijne Muller is beleidsadviseur Europese Aangelegenheden bij de VCP. Zij is lid van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) en voorzitter van de Permanente Studiegroep voor Artificiële Intelligentie van het EESC. Als oprichter en voorzitter van ALLAI, een Nederlands samenwerkingsverband, brengt Catelijne stakeholders bij elkaar om een goed geïnformeerd en gebalanceerde discussie te voeren over AI.

Naast Catelijne hebben we Walter Diele uitgenodigd om zijn visie te delen. Walter is freelance artificiële intelligentie consultant, sinds april 2018 werkzaam bij Rabobank Digital Transformation Office (DTO) als lead data scientist advanced analytics. Walter heeft als directeur Analytics Innovation bij Deloitte Nederland gewerkt en ruim 25 jaar ervaring in dit vakgebied. 

Programma

17.30    Inloop

18.00    Presentatie Catelijne Muller

18.45    Presentatie Walter Diele

20.00    Paneldiscussie

20.30    Afsluitende borrel

Na deze avond weet je precies wat AI is, de laatste ontwikkelingen binnen de bancaire sector op het gebied van AI en weet je alles over hoe wij controle houden over deze alsmaar slimmer en groter wordende intelligentie machines… of zijn het onze rivalen?

Schrijf je in en laten we in discussie gaan!

Aanvang: donderdag 28 maart 2019 17:30
Organiserende commissie Innovatiecommissie
Inschrijven vanaf: maandag 25 februari 2019 12:00
Inschrijven t/m: woensdag 27 maart 2019 15:00

Utrecht Leidseveer - Leidseveer 50, 3511 SB Utrecht

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo