De Wetenschap van Geluk #hoedan?

  18:00 uur
  Rabobank Nederland, Utrecht
  GROW!-commissie

  • geluk
  • wetenschap
  • inspiratie
  • workshop
Netwerken Kennisverbreding Persoonlijke ontwikkeling

Maandag 26 november organiseert de GROW! Commissie een sessie over de wetenschap van geluk. Na een plenaire lezing gaan we uiteen in workshops waarna we de avond afsluiten met een borrel. Deze avond zal geheel in het teken staan van Growing a better you!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de wetenschap achter geluk? Hoe werkt dat, gelukkig zijn? En wat gebeurt er in je hersenen als je gelukkig bent?

Wat gaan we doen?

Lies Wouter en Monique Ravenstijn: De wetenschap van geluk

We starten de avond met een plenaire opening van Lies Wouters, arbeids- en organisatiepsycholoog met een passie voor positieve psychologie en Monique Ravenstijn, eigenaar van verschillende Jumbovestigingen en bezig met haar eigen gedachtegoed te bouwen: onder andere door haar duurzaamheidsformule Jeelink.

Lies en Monique hebben samen een boek geschreven ‘Hoe dan?’ en trappen maandag 26 november af met de wetenschap van geluk!

Hoe dan?

Succesvol ondernemer Monique Ravenstijn neemt je mee in haar persoonlijke veranderingsproces. Ze gaat op zoek naar zichzelf en schrijft op hoeveel geluk en succes dat in haar leven brengt. Ze stuurt ontwapenende brieven naar de, voor haar onbekende, arbeidspsycholoog Lies Wouters-Soomers. Lies legt in haar antwoorden uit hoe dit proces werkt in de positieve psychologie. Zij geeft Monique tips hoe je bij jezelf en bij je omgeving veranderingen kunt teweegbrengen. Door de brieven leren Lies en Monique elkaar steeds beter kennen, wat je als lezer op het puntje van je stoel laat zitten. Dit boek vertelt je het prachtige verhaal van twee ondernemers die door hun inzichten te delen nog meer in hun kracht komen.

Workshops

Na dit plenaire deel heb je de keuze uit verschillende workshops. Deze workshops staan ook in het teken van geluk in je zakelijk leven. Je gaat dieper in op dit thema en ontdekken hoe jij het meeste kunt halen uit jouw (werk)geluk. In de agenda uitnodiging die we je later versturen kun je aan ons laten weten aan welke workshop je wil deelnemen. Meer informatie over de andere workshops volgt nog, maar hieronder al wat er bekend is.

Alexander de Bruin - Jouw eigen purpose

Alexander de Bruin is ruim 11 jaar actief geweest in de grootzakelijke markt bij de lokale bank en Corporate Clients. Sinds twee jaar werkt hij aan zijn visie van Sociaal Kapitaal binnen Rabobank en is hij actief als (systemisch) coach.
Een gevoel van zingeving, purpose, is steeds vaker een belangrijke factor in het (werk)geluk van mensen. Uiteraard is het belangrijk dat de purpose van je werkgever je aanspreekt, maar het begint met het bepalen van wat jij zelf belangrijk vindt in het leven. In deze workshop van Alexander de Bruin, ga jij aan de slag met je eigen purpose en stap je na een uur met een concreet positief commitment aan jezelf naar buiten.

 

Jorieke Markerink - Sta jij social media toe om jouw geluk te dicteren?

Jorieke Markerink (29) is eigenaar, millennial coach & trainer bij PROJECT/R. Zij is een oud ICT – Management Trainee bij Rabobank Nederland. Na een bore-out en een kleine quarterlife crisis nam zij ontslag, kocht een backpack van 60 liter en ging een jaar op wereldreis. Bij terugkomst gooide zij het roer om en helpt nu high-potential millennials meer uit hun werk & leven te halen. 

“Distracted from distraction by distraction.” ― T.S. Eliot

In deze workshop gaan we aan de slag met de vraag: in hoeverre laat jij social media toe jouw (werk) geluk te dicteren?

Je komt onder andere meer te weten over:

  • De rol van je brein en haar ‘verslaving’ aan social media (plus whatsapp, tinder, e-mails en NU.nl) en wat voor effect dit heeft op je werk.
  • Hoe te social minderen en meer te social ‘bewusteren’ zonder één of andere digifoob te worden. En wat je hier mee gaat winnen
  • Wat je collega’s voor interessante kijk hebben op social, geluk, productiviteit en identiteit.  

Het programma

18:00 uur – inloop

18:15 uur – introductie

18:20 uur – Lies Wouters en Monique Ravenstijn over de wetenschap van geluk

19:00 uur – Pauze

19:15 uur – Een workshop naar keuze  

20:15 uur – Borrel

21:30 uur – Einde

 

Introducee

Voor deze activiteit is het mogelijk om een introduceé mee te nemen! Dus ken je iemand die potentieel Jong Rabo-lid is en graag mee wil? Meld hem/haar dan aan via hr@jongrabo.nl

 

Het is de laatste activiteit van de Grow! Commissie van 2018. Daarom sluiten we af met een wat langere en feestelijke borrel!

 

Wegens de populariteit is het aantal deelnemers voor deze activiteit opgehoogd.

Aanvang: maandag 26 november 2018 18:00
Organiserende commissie GROW!-commissie
Inschrijven vanaf: donderdag 25 oktober 2018 12:00
Inschrijven t/m: vrijdag 23 november 2018 23:55

Rabobank Nederland - Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo