De voedingswaarde van insectenvlees is vergelijkbaar met die van gewoon vlees, terwijl voor de productie van één kilo eetbaar product, de koudbloedige insecten veel minder voer nodig hebben dan warmbloedig vee: vier maal minder dan voor een varken en 12 maal minder dan voor een rund. Zomaar een weetje, of straks de nieuwe werkelijkheid?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van insecten als nieuwe, duurzame eiwitbron voor mensen? Dan is deze activiteit iets voor jou. Donderdagavond 6 maart neemt Marcel Dicke ons mee in de wereld van de Entomologie; de tak van dierkunde die zich bezighoudt met de studie van insecten. Ruud Huirne, directeur Food & Agri van Rabobank Nederland, zal de link leggen met Rabobank en de roots van onze bank: Food & Agri. Het belooft een interactieve avond te worden, waarbij je zelf ook een aantal insectenhapjes kunt proeven! Dus schrijf je snel in!
Meer informatie over de sprekers:
Ruud Huirne: Directeur Food & Agri bij Rabobank Nederland en Buitengewoon Hoogleraar aan de Wageningen University met expertise: Algemene economie, Plantaardige productiesystemen, Dierlijke productiesystemen, Agrarische economie. Meer informatie.
Marcel Dicke: Hoogleraar entomologie en hoofd van het Laboratorium voor Entomologie aan Wageningen University met expertise: Biologie, Gastheer Parasiet Relaties, Plantenplagen, Biologische Bestrijding en Ecologie. Auteur van het insectenkookboek en won in 2013 de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie. Klik hier voor meer informatie, het onderzoek en publicaties van de heer Dicke.
Aanvang: | donderdag 6 maart 2014 om 17:00 |
---|---|
Organiserende commissie | Branding Commissie |
Inschrijven vanaf: | donderdag 16 januari 2014 om 00:00 |
Inschrijven t/m: | vrijdag 7 maart 2014 om 00:00 |
Wageningen Universiteit - Droevendaalsesteeg 4, 6708 PB Wageningen