Jong Rabo

  09:00 uur
  Olympisch Stadion, Amsterdam
  Sportcommissie

  • beste beentje voor!
  • marathon
  • hardlopen
Teambuilding Persoonlijke ontwikkeling Netwerken

Wil jij in oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad te bieden heeft? Wil je als echte atleet starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Ren jij straks over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum?

Kom dan naar Amsterdam voor de 43e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 21 oktober 2018!

*Naast de marathon kun je je ook inschrijven voor de Mizuno Halve Marathon en 8 km.

Rabobank maakt het mogelijk medewerkers deel te laten nemen aan deze run, inclusief toegang tot de exclusieve “hospitality area” van TCS. Lijkt het je daarnaast leuk om een individuele prestatie neer te zetten samen met je collega’s? Schrijf je dan in en kies één van de drie afstanden.

Het programma 

Afstand Starttijd Finish tot Startlocatie
TCS Amsterdam Marathon 42 km        09.30 17.00 Olympisch Stadion
Mizuno Halve Marathon 21 km 13.20 17.00 Stadionweg
TCS 8 km 10.10 11.15 Stadionweg

 
8 km
  
De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark. Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion!

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn: 

Olympisch Stadion
De finish vindt plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 80 jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.  

Rijksmuseum
De TCS 8 km gaat door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Dit recent gerenoveerde museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer.   

Vondelpark
Het grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Iedereen van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op verschillende wijzen actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in de herfst uiterst boeiend. Tijdens de TCS 8 km zullen de lopers een keer het Vondelpark kruisen.  

Halve Marathon (21 km)
Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.  

Marathon (42 km)
Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke, snelle en historische karakter. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion. Dit laat elk jaar weer een onvergetelijke indruk achter, met dank aan de aanwezigheid van de supporters op de ere- en marathontribune. Het parcours van de marathon volgt een deel van het parcours van de Olympische Spelen in 1928 langs de Amstel, langs statige herenhuizen en enige molens. Dit landelijke traject biedt fraaie uitzichten (onder meer op de Johan Cruijff Arena) en geeft een indruk van de enorme bedrijvigheid die dagelijks op de Amstel heerst. 


Na het aanmelden ontvang je van ons een link. Aan deze link zit een google formulier gekoppeld. Zodra het formulier verstuurd is, wordt jouw registratie afgehandeld en ontvang je alle benodigde gegevens in je mailbox.

Aanvang: zondag 21 oktober 2018 09:00
Organiserende commissie Sportcommissie
Inschrijven vanaf: maandag 30 juli 2018 12:00
Inschrijven t/m: zondag 21 oktober 2018 08:00

Olympisch Stadion - Olympisch Stadion 2, 1076DE Amsterdam

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

“Iedereen heeft een netwerk nodig om je door het leven te brengen. Jong Rabo is niet alleen een netwerk waar je leert, maar waar je ook een toekomst opbouwt. Hier heb je voor de rest van je leven wat aan, zowel tijdens als na je Rabobankcarrière.”

Berry Marttin - lid raad van bestuur Rabobank