TCS Marathon Amsterdam | 8 km | 21 k | 42 km

  09:00 uur
  Amsterdam,
  Sportcommissie
  Nederlandstalig

  • TCS
  • Amsterdam
  • Marathon
Teambuilding Persoonlijke ontwikkeling

Het programma

Afstand

Starttijd

      Finish tot 

     Startlocatie

TCS Amsterdam Marathon 42 km       

09.30

      17.00

     Olympisch Stadion

Mizuno Halve Marathon 21 km

13.20

      17.00

     Stadionweg

TCS 8 km

10.10

      11.30

     Stadionweg


Wil jij op 20 oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad te bieden heeft? Wil je als echte atleet starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Ren jij straks over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum?

Kom dan naar Amsterdam voor de 44e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 20 oktober 2019!

*Naast de marathon kun je je ook inschrijven voor de Mizuno Halve Marathon en 8 km.

** We hebben dit jaar meer moeite en tijd nodig gehad om aan kaarten te komen. Er zijn maar beperkte plekken. Vol=vol. 

Rabobank maakt het mogelijk medewerkers deel te laten nemen aan deze run, inclusief toegang tot de exclusieve “hospitality area” van TCS. Lijkt het je daarnaast leuk om een individuele prestatie neer te zetten samen met je collega’s? Schrijf je dan in en kies één van de drie afstanden.

8KM  

De TCS 8 km leidt de deelnemers vanaf de Stadionweg over de eerste kleine ronde van het officiële marathonparcours. Onderweg passeer je onder andere het Rijksmuseum en het Vondelpark. Het laatste stuk parcours voert over de Amstelveenseweg naar de finish in het Olympisch Stadion!

Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten. Een aantal van de meest aantrekkelijke passages zijn:  

 

Olympisch Stadion

De finish vindt plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Dit prachtig gerenoveerde meer dan 80-jaar oude stadion zal een onvergetelijke indruk achterlaten na het bereiken van de finish. Supporters en andere toeschouwers hebben gratis toegang tot ere- en marathontribune.  

 

Rijksmuseum

De TCS 8 km gaat door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Dit recent    gerenoveerde museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer.   

 

Vondelpark

Het grootste volkspark van Amsterdam wordt bereikt vanaf de zijde van het Leidseplein. Het 48 hectare grote park vol bomen, vijvers, wandelpaden en speelweiden is geliefd bij elke Amsterdammer. Op een zonnige dag trekt dit park vele duizenden Amsterdammers. Ieder van sportliefhebber tot gezondheidsmaniak tot muziekliefhebber is daar op    verschillende wijze actief. Die afwisseling van activiteiten maakt de passage van het Vondelpark in herfsttooi uiterst boeiend. Tijdens de TCS 8 km zullen de lopers een keer het Vondelpark kruisen.  

 

Halve Marathon (21KM)

Het parcours van de Mizuno Halve Marathon bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Het parcours gaat vanaf de Stadionweg via Churchilllaan, Rijnstraat en Utrechtsebrug over de Amstel. Vervolgens loop je door de Watergraafsmeer en Zeeburg. Het parcours is verder gelijk aan dat van de hele marathon.  

 

Marathon    (42KM)

Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke,    snelle en historische karakter. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion. Dit laat elk jaar weer een onvergetelijke indruk achter, met dank aan de aanwezigheid van de supporters op de ere- en marathontribune. Het parcours van de Marathon volgt een deel van het parcours van de Olympische Spelen in 1928 langs de Amstel, langs statige    herenhuizen en enige molens. Dit landelijke traject biedt fraaie uitzichten (onder meer op de Arena) en geeft een indruk van de enorme bedrijvigheid die dagelijks op de Amstel heerst. 

Aanvang: zondag 20 oktober 2019 om 09:00
Organiserende commissie Sportcommissie
Inschrijven vanaf: vrijdag 30 augustus 2019 om 12:00
Inschrijven t/m: vrijdag 30 augustus 2019 om 16:30

Amsterdam - ,

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

"Door onze leden in contact te brengen met jongeren van andere verenigingen worden ze uitgedaagd om out of the box te denken,
dat resulteert in leerzame multidisciplinaire bijeenkomsten met een prachtige dynamiek!”

Yannick de Rooij – Voormalig voorzitter Jong Rabo