Jong Rabo

Auteur: Hessel Gietema, Bestuur

For english, scroll down.

JongRabo commissieleden 2022 gezocht!

Wil jij leuke, energieke en inspirerende activiteiten organiseren? En collega’s leren kennen van andere afdelingen binnen de Rabobank? Meld je dan aan als commissielid bij Jong Rabo!

Jong Rabo is met ruim 1.200 leden hét netwerk voor medewerkers tot 36 jaar van de Rabobank. Met een mooi palet aan activiteiten, georganiseerd door ruim 70 enthousiaste leden, staan wij voor een veilige omgeving waarin young professionals zich ontwikkelen, verbinding maken en hun mening durven delen op relevante topics. Zit jij vol met ideeën voor nieuwe activiteiten of ben jij op zoek naar een manier om impact te maken binnen én buiten Rabobank? Dan hebben we goed nieuws! Voor de commissies in 2022 zijn we op zoek naar jou!

Meld je aan als commissielid of voorzitter voor 2022!

Lijkt het je leuk om als commissielid of voorzitter bij Jong Rabo aan de slag te gaan? Lees onderstaande, verstuur je aanmelding via de app en reserveer donderdagavond 18 november alvast in je agenda. Tijdens deze avond trappen we het verenigingsjaar 2022 af!

Wat ga ik doen in een commissie?

In een commissie bedenk en organiseer je leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor Jong Rabo-leden. Denk aan bedrijfsbezoeken, workshops, netwerksessies, lezingen, klankbordsessies met groepsdirectieleden, sportactiviteiten en gave trips. Elk jaar is er een scala aan activiteiten dat jij samen met jouw commissieleden organiseert. Bij sommige commissies werk je toe naar één event in plaats van meerdere activiteiten. Zoals het organiseren van het jaarlijks congres, het interbancair evenement FLAIRS of de studiereis. Aankomend jaar organiseer je een goede mix van Nederlandstalige en Engelstalige activiteiten en online en fysieke activiteiten. Bij sommige commissies maak je echte impact door mee te werken aan bijvoorbeeld de strategische speerpunten, promotie of marketing en communicatie van Jong Rabo. In een commissiejaar leer je veel door te doen en samen te werken en breid je je netwerk enorm uit. In bijzondere tijdens als deze doen we een beroep op iedereens verandervermogen en creativiteit. Samen gaan we dit mooie avontuur aan en maken we er een succesvol jaar van!

Wat wordt er van mij verwacht?

 • Als commissielidverwachten we dat je samen met je commissieleden energie en commitment toont om er als commissie een gaaf jaar van te maken met bruisende activiteiten. Per week besteed je gemiddeld een tot drie uur vrijwillig aan Jong Rabo.
 • Als voorzitterben jij de coach van de commissie. Het zorgen voor een goede teamspirit en samenwerking is erg belangrijk. Samen met jouw commissie brengen jullie activiteiten van begin tot eind tot een succes. Per week besteed je gemiddeld twee tot vier uur vrijwillig aan Jong Rabo.

Wat krijg ik hiervoor terug?

 • De kans om je binnen de veilige omgeving van Jong Rabo verder te ontwikkelen, aan de slag te gaan met jouw leerdoelen en de mogelijkheid om (nieuwe) skills te ontdekken en oefenen.
 • Een leerzame en bovenal mooie ervaring. Een waardevolle aanvulling op jouw cv en een goede manier om jouw betrokkenheid bij de Rabobank in de gehele breedte te vergroten.
 • Een mooie aanvulling op jouw (zakelijke) netwerk. Jong Rabo is echt ‘One Rabo’. Je werkt met gemotiveerde mensen vanuit alle organisatieonderdelen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan een waardevol netwerk van jonge medewerkers binnen Rabobank en zorgt dat ze met elkaar verbonden blijven, werken aan persoonlijke ontwikkeling en hun mening durven delen over relevante onderwerpen.

Wat zijn de speerpunten van 2022?

 • Future of Work
 • De coöperatieve Rabobank
 • Pensioenen & CAO

Aanmelden als commissielid of als voorzitter

Wij zijn benieuwd naar wie jíj bent en wat jij dit jaar zou willen bijdragen, ontwikkelen of doen. Dit jaar gaat de aanmelding via deze applicatie: Registreer hier

In je aanmelding geef je aan welke 3 commissies jou het meeste aanspreken. Je hebt ruimte om te vertellen over jezelf, over jouw motivatie en jouw ideeën voor de commissies waarvoor je je aanmeldt. Als je je wil opgeven als voorzitter kun je dit aangeven.

De deadline is maandag 8 november om 17.00.

Vervolg

Nadat je je hebt aangemeld als commissielid of voorzitter, ontvang je na 10 november een e-mail van Moniek met daarin de bevestiging in welke commissie en rol jij Jong Rabo in 2022 versterkt.

Heb je een vraag of je aanmelding, de aanmeldprocedure of wil je sparren over de mogelijkheden om actief bij te dragen aan Jong Rabo? Neem dan contact op met Moniek Schoenmaker (moniek.schoenmaker@rabobank.com).

Commissies van 2022

Innovatie & Duurzaamheid commissie

Om als bank onderscheidend en future-proof te blijven, zetten we vol in op duurzaamheid en innovatie. In de snel veranderende maatschappij die voor tal van uitdagingen staat zijn innovatie en duurzaamheid belangrijker dan ooit tevoren. Het doel van de Innovatie & Duurzaamheid commissie is om Jong Rabo-leden kennis te laten maken met deze thema’s en ze van de juiste tools en inspiratie te voorzien om zelf met deze thema’s aan de slag te gaan. Dit jaar zal deze commissie activiteiten organiseren met als thema’s de energietransitie, duurzaam voedsel en landbouw, circulaire economie, AI/robotics, financial wellbeing en andere duurzaamheid- of innovatie gerelateerde thema’s. We gaan op zoek naar verbinding met initiatieven en bedrijven om onze leden te informeren en inspireren.

GROW! -commissie

Binnen Jong Rabo staat persoonlijke ontwikkeling van onze leden centraal. Uit onderzoek blijkt ook dat jonge collega’s en de meeste Jong Rabo leden veel behoefte hebben aan activiteiten rondom persoonlijke ontwikkeling. De GROW! Commissie zorgt voor prikkelende activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van onze leden en ze inspireert om het beste uit zichzelf te halen. De activiteiten die je organiseert dragen bij aan de ontwikkeling van soft- en hard skills van onze leden. Je houdt je bezig met thema’s als welzijn, vitaliteit, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en zoekt de samenwerking op met andere netwerken binnen de bank.

Sportcommissie

De sportcommissie probeert elk jaar het sportieve in de leden van Jong Rabo naar boven te krijgen. Sport is de perfecte manier om elkaar informeel beter te leren kennen, het verbindt en bovendien draagt het bij aan persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Als commissielid help je met het organiseren van sportieve activiteiten in een fijne informele sfeer. Ieder jaar laat de sportcommissie leden kennismaken met nieuwe of onbekende sporten en inspireren we onze leden door activiteiten over gezondheid en vitaliteit. Ook traditionele sporten komen aan bod. Ten slotte organiseert de Sportcommissie ook de razendpopulaire jaarlijkse Jong Rabo Skitrip.

Coöperatieve Impact Commissie

De Coöperatieve Impact Commissie is een relatief nieuwe commissie binnen Jong Rabo. Binnen de Coöperatieve Impact Commissie richten wij op activiteiten die aansluiten bij de coöperatieve thema’s van Rabobank. Zo kun je denken aan vrijwilligerswerk of andere bijdrage aan een maatschappelijk of coöperatief project of thema. In deze commissie draag je bij aan activiteiten die passen bij actuele thema’s die gelinkt zijn aan ‘Growing A Better World Together’ en zorg je dat we samen met onze leden maatschappelijke impact maken.

Studiereiscommissie

De Studiereiscommissie organiseert elk jaar een van de mooiste reizen die je met jouw Rabobank collega’s kunt maken. Met een commissie van 5 personen bepaal je het doel van de reis en werk je een gave bestemming met bijbehorend thema uit. In 2021 hebben we ons verdiept in het thema Alternative Proteins in Brabant. In 2022 zullen we wederom afreizen naar een gave locatie in binnen- of buitenland. Je organiseert deze onvergetelijke reis voor 40 Jong Rabo leden en je draagt zorg voor een inspirerend programma, een uitdagend thema, een prikkelend persoonlijk ontwikkeltraject en gezellige activiteiten.

Marketing- & Communicatiecommissie

Communicatie en marketing binnen en vanuit Jong Rabo, zoals:

 • Speciaal in 2022: Beginnen met een nieuwe website & branding voor Jong Rabo
 • Het maken en versturen van de nieuwsbrief
 • Social Media posts voor/tijdens/na activiteiten.
 • Promotieactiviteiten ten behoeve van het ledenaantal van Jong Rabo

Wat doen we?
Klinkt een afwisseling tussen communicatie, promotie en creativiteit als muziek in jouw oren? Dan ben je bij de MarCom commissie aan het juiste adres. In deze commissie ben jij het aanspreekpunt voor een of meerdere commissies ter versterking van hun marketing, communicatie en promotie. Dit kan zijn: Creatieve hulp bij het adviseren van communicatie voor de livegang van een activiteit, social mediacampagnes voor/tijdens of na een activiteit en het meedenken over teksten en andere content. Doordat iedereen in de commissie zijn of haar eigen commissie heeft als aanspreekpunt heb je veel vrijheid en mogelijkheden om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast organiseert de MarCom door het jaar heen ook een aantal promotieactiviteiten ter versterking van het ledenaantal van Jong Rabo. In 2022 gaan we ook aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe website en totale rebranding van Jong Rabo, een uitdagend, creatief maar bovenal leuk project!

Meet your company 

Wist je dat Rabobank meer dan 20.000 kunstwerken bezit en er ook een afdeling ‘kunstzaken’ is? Nee? Zo zijn er nog veel meer afdelingen die minder bekend zijn binnen de bank. Om Jong Rabo-leden kennis te laten maken met de mooie afdelingen die Rabobank rijk is, hebben we een nieuwe commissie in het leven geroepen: Meet your company.

Waar voorheen de Business Change Commissie klankbordsessies met groepsdirectieleden organiseerde, pakt deze commissie het breder aan. Naast sessies met GD leden, organiseer je activiteiten waarmee onze leden Rabobank goed leren kennen en hun netwerk vergroten bij verschillende afdelingen. Ook ga je met afdelingen in gesprek over belangrijke thema's. Neem Future of Work: waar lopen wij als young professionals tegen aan en welke skills heb je nodig om future proof te zijn? De Panel Commissie is de afgelopen jaren met ons in gesprek gegaan over deze thema's en volgend jaar laten we de thema's terugkomen in activiteiten. Oftewel: wil je met jouw commissieleden ervoor zorgen dat we in gesprek gaan met verrassende afdelingen en de stem van Jong Rabo laten horen over belangrijke topics? Dan ben je bij Meet the company bij het juiste adres.

Regiocommissies Noord, Oost, Zuid en West

In de regiocommissies organiseer je activiteiten in een specifieke regio. Dit houdt in dat je als regiocommissielid zorgt voor zichtbaarheid van Jong Rabo bij de lokale kantoren in de regio. Zo houden we Jong Rabo toegankelijk en relevant voor al onze collega’s door het hele land. Het gaafste aan een regiocommissie is dat je hele verschillende activiteiten kunt organiseren binnen een diversiteit aan thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan bedrijfsbezoeken, excursies, workshops en netwerkactiviteiten. Voor een regiocommissie is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de regio en/of er woont én dat je natuurlijk zin hebt om de leukste activiteiten te organiseren voor young professionals in jouw regio!

FLAIRS 2022

 • 1 of 2 commissielid(/leden) afgevaardigd in de interbancaire FLAIRS-organisatie

FLAIRS is hét jaarlijks interbancaire evenement. Je organiseert dit mooie event samen met 5 leden van jongerenverenigingen van andere grootbanken. In 2021 is er een digitale editie georganiseerd waarbij netwerken, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling onveranderd centraal stond. Tijdens FLAIRS zoomen we in op wat jou als jonge bankier bezighoudt, de invloed die je kunt uitoefenen op je eigen werk en op jouw toekomst. Daarnaast komt de toekomst van de bancaire sector aan bod. Binnen de commissie FLAIRS ga je werken aan je sales skills, weten wat er achter de schermen gebeurt, sparren op hoog niveau met jonge bankiers met andere achtergronden, niets is te gek, durf te vragen en meehelpen aan het organiseren van de eerste fysieke FLAIRS bijeenkomst na de COVID-19 periode. Volgend jaar zijn we op zoek naar mensen die graag de samenwerking opzoeken met andere banken en die met vernieuwende ideeën komen om FLAIRS 2022 weer tot een onvergetelijk evenement te maken! Kan jij niet wachten om kennis te maken met andere banken, om mee te denken over grote thema's die onze als young professionals binnen de bank bezig houden? Meld je nu aan voor deze commissie! 

Springtij

Een splinternieuwe commissie in ons aanbod. Het Springtij Forum op Terschelling is een driedaags duurzaamheidsforum waar ondernemers, wetenschappers, journalisten, CEO's, politici en kunstenaar samenkomen die willen bijdragen aan het sneller verduurzamen van Nederland. Ook Rabobank heeft daar een grote rol te vervullen. Rabobank is hoofdsponsor van Springtij en aankomend jaar mogen wij meer Jong Rabo leden een onvergetelijke ervaring op dit eiland aanbieden. Door de verschillende workshops, ontmoetingen en inzichten hopen we dat Jong Rabo leden kunnen bijdragen aan de duurzaamheidstransitie en hun ervaringen willen delen met andere jongeren binnen de bank. Wil jij samen met 2 bestuursleden (Moniek Schoenmaker en Ylona Mak) dit jaar meedenken over de Jong Rabo deelname aan Springtij? Willen we misschien samenwerken met andere jongeren partijen? Willen we een kennissessie vooraf organiseren? Alles staat nog open! Dus heb jij affiniteit met organiseren en een duurzaam tripje naar Terschelling? Meld je dan snel aan! (Springtij is een Nederlandstalig event)

Congrescommissie 2022

De vacature voor de Congrescommissie 2023 opent na het congres van 2022.

 

English

JongRabo Committee members 2022 wanted!

Do you want to organize fun, energetic and inspiring activities? Do you want to meet colleagues from various departments within Rabobank? Then apply for a committee at Jong Rabo!

Jong Rabo is, with over 1200 members, the network for all young professionals up to 36 years old within Rabobank. Each year, over 60 passionate committee members and chairmen help to provide a safe environment for young professionals to focus on their personal development, connect with others and share their opinion on relevant topics. ​New ideas are always welcome and that’s why we are now looking for you!

Apply as a committee member or committee chair for 2022!

Do you want to join us as a committee member or as a committee chair? Please read this article, send in your application via our app and block Thursday evening November 18th in your calendar. During this evening we’ll kick-start our 2022 committee year!

What am I going to do in a committee?

In a committee you develop and organize fun, educational and inspiring activities for Jong Rabo members. Company visits, workshops, networking sessions, panel session with Rabobank board members, sports activities and awesome trips belong to the broad range of activities which you, together with your fellow committee members, can organize. Within some committees you work towards one main event instead of several activities like the annual Jong Rabo conference, the interbanking event FLAIRS or the annual research trip. Upcoming year you’ll organise a mix of both Dutch and English activities and a mix between online and real-life events. In a committee year you learn by doing and you’ll be expanding your network within Rabobank. In special times like these you develop agility and creativity. Together we will embark on this great adventure and we will turn 2022 into a successful Jong Rabo year!

What is expected from me?

 • As a committee member we expect that you and your fellow committee members commit to making your committee a success. You will spend 1-3 hours per week on Jong Rabo on a voluntary basis.
 • As committee chair you will be the head of the committee. Taking care of the team spirit and cooperation is very important. Together with your committee you will make activities a success from beginning to end. You will spend 2-4 hours per week on Jong Rabo on a voluntary basis.

What do I get in return?

 • The opportunity to develop yourself personally and professionally within the safe environment of Jong Rabo, work on personal learning goals and the possibility to discover and practice new skills
 • An educational and wonderful experience. It is a valuable addition to your resume and good way to show and enlarge your commitment at Rabobank as a whole
 • A valuable addition to your (professional) network. Jong Rabo really is ‘one Rabo’. You will work with motivated people from all different departments and locations
 • You actively contribute to a valuable network of young professionals within Rabobank and you ensure that our members remain connected, have the room to work on their personal growth and dare to share their opinions on relevant topics

What are the key points in 2022?

 • Future of work
 • The cooperative Rabobank
 • Pensions & the CLA

Apply as a committee member or committee chair for 2022!

Would you like to apply as a committee member or chair? Read the information below, apply via the app and save the evening of Thursday November 18th in your agenda. On this evening, we will kick off the 2022 committee year!

Apply as committee member

We want to know who you are and what you would like to contribute, develop or achieve. This year, the application process will be via our app: Register here

In your application you need to indicate which 3 committees you want to apply for. There is plenty of room to tell us who you are, why you are motivated to join and share your ideas for the committees of your choice. If you want to apply as a committee chair you can also indicate this in the app per committee.

The deadline is Monday, November 8th at 17.00.

Next steps

After your application as committee member or chair, you will receive an email from Moniek Schoenmaker (Activity Coordinator) after November 10th in which you will hear which committee you will be joining and in which role in 2021.

In case you have questions about your application, the application procedure or if you want to discuss the possibilities to have an active contribution to Jong Rabo, please contact Moniek Schoenmaker (Moniek.schoenmaker@rabobank.com).

Committees of 2022

Sustainability & Innovation Committee

As a bank – and as young professionals – we want to remain future proof. Which is why we want to focus on sustainability and innovation in 2022 by introducing this committee. The environment in which Rabobank operates is changing at a high speed and with an increasing pace. The purpose of the Sustainability & Innovation Committee is to introduce Jong Rabo members to these themes and to ensure that they have the right tools and inspiration to work on these themes themselves. This year, the committee will organise activities within the following themes: The energy transition, the food system transformation, the circular economy, financial wellbeing, AI/Robotics and other sustainability and innovation related themes. We will look for connections with projects and clients to inform and inspire our members.

GROW!-Committee

The personal development of our members lies within the core of Jong Rabo. Our research shows that young colleagues and Jong Rabo members have an increasing need for activities focussed on personal development. The Grow! committee organises exciting activities which contribute to the development and wellbeing of our members and inspires them to get the best out of themselves. The activities that you organise contribute to soft- and hard skills of our members. You will work on themes such as wellbeing, vitality, leadership, personal development and you will cooperate with other networks within the bank.

Sports Committee

Every year, the sports committee tries to bring out the sporty side of our members. Sport is the perfect way to get to know each other better informally, it connects and it also contributes to personal development and vitality. As a committee member you help organize sports activities in an energetic and informal atmosphere. Every year, the Sports committee introduces members to new, unknown and traditional sports and we inspire our members through activities about health and vitality. Finally, the Sports committee also organizes the wildly popular annual Jong Rabo Ski trip.

Cooperative Impact Committee

The Cooperative Impact committee is a relatively new committee within Jong Rabo. Within the Cooperative Impact committee, we focus on activities that are in line with Rabobank's cooperative themes. For example, you can think of volunteer work or other contribution to a social or cooperative project or theme. In this committee you contribute to activities that fit in with current themes that are linked to 'Growing A Better World Together' and you ensure that we make a social impact together with our members.

Research trip Committee 

Every year, the Research Trip committee organizes one of the most exciting trips you can join together with your Rabobank colleagues. With a committee of 5 people you determine the purpose of the trip and choose a cool destination with a corresponding theme. In 2021, we delved into the theme Alternative Proteins in Brabant. In 2022 we will once again travel to a cool location at home or abroad. You organize this unforgettable trip for 40 Jong Rabo members, you ensure there is an inspiring program, a challenging theme, a stimulating personal development program and fun activities.

Marketing & Communication Committee

Does an alternation between communication, promotion and creativity sound like music to your ears? Then you've come to the right place at the MarCom committee. In this committee you are the point of contact for one or more committees to support their marketing, communication and promotions. This can be: Creative help in content before the go-live of an activity, social media campaigns before/during or after an activity and thinking along about texts and other content. Because everyone in the committee has his or her own committee as a point of contact, you have a lot of freedom and opportunities to develop your own creativity. In addition, the MarCom also organizes a number of promotional activities throughout the year to strengthen the number of members of Jong Rabo. In 2022 we will also start working on the development of a new website and total rebranding of Jong Rabo, a challenging, creative but above all fun project! 

Meet your company Committee

Did you know that Rabobank owns more than 20,000 works of art and there is also an 'art affairs' department? No? For example, there are many more departments that are less known within the bank. In order to introduce Jong Rabo members to the amazing departments that Rabobank has to offer, we have set up a new committee: Meet your company.

Where previously the Business Change Committee organized panel sessions with Rabobank’s board members, this committee takes a broader approach. In addition to sessions with GD members, you organize activities where our members get to know Rabobank better and increase their network within various departments. You will also discuss important themes within these departments. Take Future of Work for example: What do encounter as young professionals working from home and what skills do you need to be future proof? The Panel committee has organized sessions around these themes in the past few years and next year we will have the themes reflected in the activities Meet your company will organize. In other words: Do you and your committee members want to ensure that we talk to various different departments and ensure that Jong Rabo members can join in discussions on important topics? Then you've at the right place within the Meet the company committee. 

Regional committees North, East, South and West

In the regional committees you organize activities in a specific region. This means that as a regional committee member you ensure visibility of Jong Rabo at the local offices in the region. This is to ensure Jong Rabo stays accessible and relevant for all our colleagues throughout the Netherlands. The coolest thing about a regional committee is that you can organize various different activities within a variety of themes. For example, you can think of company visits, excursions, workshops and networking activities. For a regional committee it is important that you have affinity with the region and/or live there and that you naturally feel like organizing the best activities for young professionals in your region!

FLAIRS Committee 2022 

FLAIRS is the annual interbank event. You organize this amazing event together with the members of youth associations of other major banks. In 2021, a digital edition was organized in which networking, collaboration and personal development were the core theme. During FLAIRS we zoom in on what concerns you as a young banker, the influence you can exert on your own work and on your future. In addition we always discuss the future of the banking sector. Within the FLAIRS committee you will work on your sales skills, know what is happening behind the scenes, discuss on a high level with other young bankers from various backgrounds, nothing is too crazy, dare to ask and help organize the first physical FLAIRS meeting after the COVID-19 period. Next year we are looking for people who would like to collaborate with other banks and who come up with innovative ideas to make FLAIRS 2022 an unforgettable event again! Can't wait to get acquainted with other banks, to think along about major themes that keep us as young professionals within the bank busy? Sign up for this committee now!

Springtij

A brand new committee for 2022. The Springtij Forum on Terschelling is a three-day sustainability forum where entrepreneurs, scientists, journalists, CEOs, politicians and artists who want to contribute to making the Netherlands more sustainable faster come together. Rabobank also has a major role to play there. Rabobank is the main sponsor of Springtij and next year we will be able to offer more Jong Rabo members the chance to join this unforgettable experience on this island. Through the various workshops, meetings and insights, we hope that Jong Rabo members can contribute to the sustainability transition and share their experiences with other young professionals within the bank. Would you like to think along with 2 board members (Moniek Schoenmaker and Ylona Mak) about the Jong Rabo participation in Springtij next year? Do we perhaps want to work together with other youth associations? Do we want to organize a knowledge session in advance? Everything is still a possibility! So do you want to help us organize a sustainable trip to Terschelling? Then sign up quickly! (The Springtij is in Dutch).

Congress Committee 2022

The vacancy for the Congress Committee 2022 will open after the 2021 Congress.

Commissieleden 2022 JongRabo gezocht!

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo