Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Het Jong Rabo bestuur zoekt een nieuwe bestuurslid: Communicatie

 • Kan je niet wachten om je creativiteit brein los te laten op de huisstijl, communicatiemiddelen en kanalen van Jong Rabo?
 • Bruis je van de ideeën om de bekendheid van Jong Rabo binnen de bank te vergroten?
 • Sta je klaar om mee te denken over thema’s die belangrijk zijn voor jonge collega’s?

 Dan zoeken wij jou!

Bestuurslid communicatie, wat houdt de rol in?

Het bestuurslid Communicatie is verantwoordelijkheid voor alle, interne en externe, communicatie over Jong Rabo. Dit betekent dat jij in de lead bent over wat, hoe en wanneer er wordt gecommuniceerd. Zo speel je als bestuurslid communicatie een belangrijke rol in:

 • het op de kaart zetten van de vereniging
 • de communicatie over activiteiten
 • het werven van nieuwe commissie leden, samen met onze activiteitencoördinator
 • de creatie & coördinatie van het jaarverslag
 • de presentaties voor nieuwe leden en young professionals bij Rabobank, samen met onze secretaris

Daarnaast werk je nauw samen met de marketingcommunicatie commissie. Samen creëren jullie de het merkuitingen van Jong Rabo, beheren jullie promotiematerialen en organiseren jullie twee promotieweken per jaar. Ook ben je het aanspreekpunt voor de website.

Wat staat er in 2022 op de planning?

In 2022 staat er een mooie uitdaging voor je klaar: Een nieuwe huisstijl & website. Dit is je kans om Jong Rabo in een nieuw jasje te steken en mee te denken op strategische niveau over alle communicatievraagstukken. Jouw creativiteit brengt Jong Rabo namelijk verder, ook op bestuurlijk niveau. Je zit vol met creatieve ideeën om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en jouw medebestuursleden daarin uit te dagen.

Oftewel: het bestuurslid Communicatie is net als ieder ander bestuurslid betrokken bij het ‘besturen’ van Jong Rabo, een vereniging van vrijwilligers. Naast standaard bestuurstaken, heeft elke bestuurslid een thema waar samen aan gewerkt wordt gedurende het jaar. Zo was in 2021 één van de drie thema’s: ‘future of work’, waarmee wij een actieve rol spelen in het nieuwe (thuis)werkbeleid van Rabobank en de uitrol van Rabo@Anywhere.

Wie wij zoeken

Vind jij het belangrijk om op te staan voor de young professionals van Rabobank? En wil jij daar met jouw creatieve brein verder invulling aangeven? Dan past deze rol helemaal bij jou. Verder is het fijn als je ervaring hebt met:

 • het werken in CMS-systemen
 • creatief zijn (in je werk of privé)
 • creatie van communicatie-uitingen.

Daarnaast is ervaring als comissie/project lid bij Jong Rabo een pré.

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag je motivatie en CV via sasja.van.ravens@rabobank.nl voor donderdag 27 oktober.

Start en periode

Startdatum: in overleg. In verband met een overdracht, neemt het huidige bestuurslid communicatie Jessica White je 6 maanden mee in de creatie van het Jong Rabo Jaarverslag 2021.

Duur: 2 a 3 jaar

Tijdsindicatie: +/- 6 uur per week (naast je bestuurstaken wordt er ook verwacht dat je actief deelneemt aan Jong Rabo activiteiten)

Standplaats

Wij vergaderen elke twee weken, waarvan de een vergadering op kantoor en online met elkaar afwisselen. Vergaderingen op kantoor duren 2,5 uur en online 1 uur.

 

Wij zoeken een nieuwe bestuurslid Communicatie!

“Iedereen heeft een netwerk nodig om je door het leven te brengen. Jong Rabo is niet alleen een netwerk waar je leert, maar waar je ook een toekomst opbouwt. Hier heb je voor de rest van je leven wat aan, zowel tijdens als na je Rabobankcarrière.”

Berry Marttin - lid raad van bestuur Rabobank