Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Jong Rabo zoekt 3 nieuwe algemeen bestuursleden voor het algemeen bestuur van de vereniging!

Wat zoek we?

  • Vind jij het leuk om young professionals binnen Rabobank te verbinden en te vertegenwoordigen?
  • Kijk jij met een frisse blik naar organisatieprocessen?
  • Kun jij je voor minimaal 2 jaar committeren aan het bestuur?
  • Ben jij een aanpakker en vind je het leuk om contacten te onderhouden?

Jong Rabo

Jong Rabo is de jongerenvereniging van Rabobank. We verbinden en vertegenwoordigen jongeren binnen de bank. Ons motto is niet voor niets ‘Creating Connections’! Jong Rabo heeft meer dan 1.250 leden, 80 actieve leden en 6 bestuursleden.

Wat doet het bestuur van Jong Rabo?

De bestuursleden dragen de verantwoordelijkheid voor de koers van de vereniging en sturen de verschillende commissies aan. De commissies, welke verdeeld zijn naar thema’s en regio’s, organiseren de activiteiten en zorgen voor een levendige vereniging. We vergaderen 2x per maand, waarvan 1x fysiek in Utrecht in 1x online. Binnen het bestuur zijn 3 vaste rollen; voorzitter, secretaris en de penningmeester. Dit drietal wordt aangevuld met 3 enthousiaste algemene bestuursleden.

We proberen de taken over de drie algemene bestuursleden te verdelen naar ieders voorkeur, passie en talenten. Taken kunnen bestaan uit:

  • Aansturen en werven van commissieleden
  • Onderhouden van de website en het maken van een jaarverslag
  • Aansluiting bij netwerken zowel binnen als buiten de bank
  • Organiseren van een voorzitterstraining, commissieledenavond, eindejaarsbenefiet, welkomst lunches of een bestuursweekend
  • Voorbereiden en geven van presentaties voor afdelingen of bij een onboardingsweek.
  • Meedenken over de strategie en speerpunten van Jong Rabo
  • Nieuwe project in 2022 en 2023: Een rebranding en een nieuwe JR website, samen met de MarCom commissie

Speerpunten binnen het bestuur

Naast de dagelijkse taken van het bestuur houden wij ons bezig met strategische speerpunten voor onze leden, om onze vereniging naar een hogere niveau te tillen. Aankomend jaar bestaan deze uit: Het CAO & Pensioenen akkoord; het vertegenwoordigen van young professionals bij deze belangrijke onderhandelingen, maar ook kennisdelen over wat dit thema inhoudt. Daarnaast, Creating Connections; hoe kunnen we de zichtbaarheid van Jong Rabo vergroten binnen de bank?

We hebben meerdere strategische dagen met het bestuur door het jaar heen om over o.a. deze thema’s na te denken. Vanuit je bestuursrol draag jij hier aan bij om echt impact te maken op deze thema’s voor onze leden en young professionals binnen de bank.

Gezochte competenties

  • Netwerker: Door geregeld in de organisatie te netwerken, weet jij wat er speelt en kun jij hier met Jong Rabo op inspelen.
  • Communicatief: Met jouw enthousiasme haal je graag nieuwe leden aan boord maar onderhoud je ook fijn contact met de commissies de we aansturen
  • Visie: Je denkt graag mee hoe we Jong Rabo naar een hoger niveau kunnen tillen
  • Organiseren & Plannen: je bent een aanpakker en vindt het leuk om ook events te organiseren als het eindejaarsbenefiet, een voorzitterstraining of een bestuursweekend.
  • Innoveren: Jong Rabo straalt de kracht van young professionals uit, laten zien dat zij op een verfrissende manier kunnen kijken naar de opgave van de toekomst. Help jij Jong Rabo mee als toekomstige trekker van verandering, verduurzaming en innovatie?

 Wat bieden wij jou

  • Een hele leuke leerzame tijd!
  • Bestuurservaring opdoen
  • Je netwerk binnen de bank vergroten
  • Verzorgde strategische dagen, een leuk bestuursweekend en jaarlijks een gegarandeerd plekje bij of de studiereis of Springtij

Start en periode

Startdatum: Een vacature vanaf mei 2022, twee vacatures vanaf november 2022

Duur: 2 a 3 jaar

Tijdsindicatie: 8 – 10 uur per week

Vergoeding

Het actieflidmaatschap van Jong Rabo doe je voor de vereniging. Een vaste vergoeding is zodoende niet aan de orde. Op basis van de statuten kunnen de benodigde onkosten voor uitoefening van de bestuursfunctie worden gedeclareerd. De praktijk wijst echter uit dat er zeer zelden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt.

Standplaats

Utrecht

Vragen en sollicitatieproces

Voor meer informatie over deze vacante positie kun je contact opnemen met de voorzitter van Jong Rabo (Sasja van Ravens).

Solliciteren kan door middel van een CV en motivatiebrief met daarin jouw toekomstvisie op je rol in het bestuur en de vereniging. Deze ontvangen we graag voor 22 april 2022.

Bijzonderheden

- Op den duur zijn wij op zoek naar vervanging van de voorzitter. De voorzitter wordt gekozen uit de huidige bestuursleden. Het is optioneel om snel naar deze functie door te stromen.

 

 

Wij zoeken nieuwe algemeen bestuursleden!

"Door onze leden in contact te brengen met jongeren van andere verenigingen worden ze uitgedaagd om out of the box te denken,
dat resulteert in leerzame multidisciplinaire bijeenkomsten met een prachtige dynamiek!”

Yannick de Rooij – Voormalig voorzitter Jong Rabo