Het grootste tuininspiratiepark van Nederland tijdens corona en de basisvoorwaarden voor Tuingeluk!

  19:00 uur
  Microsoft Teams,
  Regiocommissie Oost
  Nederlandstalig

  • tuineren
  • Tuinenvanappeltern
  • tuinstarters
Bedrijfsbezoek Kennisverbreding

Wat is nou eigenlijk Tuingeluk? Voor de één is dit een prachtig aangelegde tuin met veel diverse borders, voor de ander een lekker ruim balkon met weinig onderhoud. Of misschien zelfs een "geasfalteerd" stadstuintje waar je met je vrienden gezellig kunt bbq'en.. Als starters op de woningmarkt hebben wij vaak pas aan het einde oog voor de inrichting van de tuin. Je schrikt soms van de bedragen en weet niet waar te beginnen. Tijdens deze avond krijg je goede tips en handvatten om hier mee aan de slag te gaan. Wie anders dan Ben van Ooijen kan ons hier meer over vertellen?! 

De Tuinen van Appeltern:

Begin jaren '80 startte Ben van Ooijen in Appeltern zijn eigen hoveniersbedrijf, Van Ooijen's Hoveniers. Zonder het te weten was juist die activiteit het begin van De Tuinen van Appeltern. Om zijn werk als hovenier wat gemakkelijker te ‘verkopen’ legde Ben bij zijn bedrijfsloods een aantal kleine modeltuinen aan met onder andere gemetselde muurtjes, een folievijver en ook een paar vaste plantenborders. Met deze modeltuintjes gingen de ontwerpen die Ben maakte meer ‘spreken’, mensen konden zich gemakkelijker voorstellen wat er nu met de lijntjes en vakjes op de tekening bedoeld werd. Al snel waren Ben’s voorbeeldhoekjes bekender dan Ben zijn hoveniersbedrijf en dus werd er besloten om de voorbeeldtuin separaat te gaan exploiteren.

Het park is begonnen op een halve hectare en is momenteel 22 hectare groot. Achter de schermen wordt er alweer druk gewerkt aan nog eens 7 hectare uitbreiding. De Tuinen van Appeltern is een particulier initiatief zonder overheidssteun en subsidies. Door de objectieve voorlichting wordt wel samengewerkt met bijna alle tuingerelateerde organisaties en bedrijven. De Tuinen van Appeltern heeft ongeveer 50 medewerkers in dienst, waarvan 25 FTE. De verschillende afdelingen bestaan uit tuindienst, kantoor, receptie en horeca.

Missie: Zoveel mogelijk mensen informeren en inspireren om de toegevoegde waarde van een tuin in de praktijk te ervaren door middel van voorbeeldtuinen, zodat iedereen het goede gevoel hiervan ook in hun eigen omgeving kan creëren.
Visie: Hét tuininspiratiepark (podium) zijn waar iedereen naar toe kan en wil gaan om zich te laten inspireren en informeren op het gebied van tuinen.

Opzet van het programma
19:00 uur - 19:30 uur; Welkomswoord, introductie en impact corona op De Tuinen van Appeltern
19:30 uur - 20:30 uur; Tuinstartersvoorstelling
20:30 uur - 21:00 uur; Praktische vragen
21:00 uur - 21:15 uur; Afsluiting 

Aanvang: woensdag 8 juli 2020 om 19:00
Organiserende commissie Regiocommissie Oost
Inschrijven vanaf: donderdag 25 juni 2020 om 12:00
Inschrijven t/m: dinsdag 7 juli 2020 om 18:00

Microsoft Teams - ,

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

“Jong Rabo is zo lekker één!”

Eric Saris – Directeur Organisatieontwikkeling, Performance & Strategie