Bestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit zes jonge mensen die allen werkzaam zijn binnen verschillende bedrijfsonderdelen van Rabobank. De bestuursleden zijn de verbindende factor tussen Rabobank Groep, de commissies, leden en externe partijen. Daarnaast hanteren zij een langetermijnvisie om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Zij beogen kwaliteit, vernieuwing, professionalisering en creativiteit te bevorderen en stimuleren verbinding in de breedste zin van het woord.

Yannick de Rooij – Voorzitter

Wie is Yannick?

Een enthousiaste, ambitieuze, besluitvaardige en sportieve verbinder met een visie.
Als oudste van vier kinderen ben ik opgegroeid in Brabant. Mijn economische en politieke interesses heb ik verwerkt in mijn studie Economics and Business Administration (Barcelona) en mijn bestuursperiode bij een politieke jongerenvereniging. Mijn werkzaam verleden bestaat uit een traineeship bij de bank, waarna ik 4 jaar aan de financieringskant heb gewerkt (Bijzonder Beheer, Corporate Clients). Nu ben ik werkzaam als Strategic Consultant in het internationale domein, waarbij ik een Groepsdirectielid ondersteun en internationale F&A ambities van onze bank mogelijk maak!

Mijn visie

Het is een grote eer om voorzitter te zijn van deze prachtige vereniging met zo'n 1.500 leden. Ik wil de vereniging – die onze voorgangers zo prachtig hebben neergezet – voortzetten en verbeteren. Natuurlijk blijven we insteken op persoonlijke ontwikkeling en bieden we een netwerk aan, om zo de “one bank” gedachte gestalte te geven. Maar we doen meer dan dat. Komende tijd zullen we ons focussen op het zijn van een klankbord, zowel binnen als buiten de bank, zodat we de bank vanuit het hart van de organisatie veranderen en verbeteren. Wij zijn de toekomst! Daarnaast richten we ons op de professionalisering van onze belangenbehartiging.
Door het accent dat we leggen op onze klankbordfunctie en onze belangenbehartiging, wordt er inhoudelijk veel van ons verwacht. Daar heb ik jullie enorm hard bij nodig, want ik merk dat de organisatie het soms nog spannend - maar uiteindelijk toch fijn - vindt, dat wij ons gevraagd en ongevraagd uitspreken. Ik wil jullie uitdagen om niet alleen te consumeren, maar actief bij te dragen aan het verbeteren van Rabobank en jullie belangen. Met veel positieve energie maken we onze mooie bank nóg beter.

We zetten het goede voort en challengen onszelf om het nog beter te doen, zodat we veranderen en onszelf overtreffen. Laten we van elkaar leren en ons thema voor 2018 invullen: jij wordt beter door mij!

Yannick.de.Rooij@rabobank.com
LinkedIn


Seline de Groot – Secretaris

Na twee stages te hebben gelopen op de afdeling Learning & Development en Global Mobility binnen HR, ben ik erachter gekomen dat het HR vak mij aantrekt. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de mens, wat is de drijfveer van iemand en waarom handelen mensen op een bepaalde manier? Na deze twee stages kon ik instappen als HR assistent binnen Rabobank International. Nadat ik dit twee jaar heb gedaan, was het voor mij tijd voor de volgende stap met meer verantwoordelijkheden en uitdaging. Ik ben toen doorgegroeid naar HR adviseur en dit voer ik nu zo’n 1,5 jaar met veel plezier uit!
Nadat ik in dienst ben gekomen, heb ik mij bijna direct aangemeld bij Jong Rabo. Ik ben toen naar een aantal activiteiten geweest en wat was ik blij verrast met al die jonge enthousiaste mensen! Ik heb toen besloten dat ik graag mijn steentje wilde bijdragen aan Jong Rabo. Ik ben eerst lid geweest van de sportcommissie en daarna overgestapt naar de HR commissie waar ik het laatste half jaar de voorzittersrol heb vervuld. Ik vond het inspirerend om activiteiten neer te zetten wat in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling en te ontdekken dat het zo aansluit bij de behoefte van onze leden! Ik merkte dat iedereen enorm enthousiast is en dat jullie behoefte hebben om meer bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Erg gaaf om vanuit de HR commissie te kunnen voldoen aan deze behoefte en het geeft mij zo veel energie!
Na twee jaar in een commissie gezeten te hebben leek het mij een uitdaging om meer mee te denken over waar we als Jong Rabo naar toe willen. Hoe zetten we onszelf neer en hoe zorgen we ervoor dat de organisatie niet meer om Jong Rabo heen kan? Dus toen ik de vacature van de rol Secretaris voorbij zag komen, heb ik geen moment geaarzeld en vol enthousiasme heb ik gesolliciteerd. Ik ben enorm blij dat ik komend jaar het bestuur mag komen versterken! Voor mij is niets mooier dan met enthousiaste mensen samen te werken, te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en mooie activiteiten neer te zetten.
Naast mijn werk is mijn grootste passie voetbal. Ik voetbal graag en op dit moment speel ik in een vriendenteam. Ontzettend leuk! Het is zo grappig om te zien dat ondanks we een vriendenteam zijn ook erg competitief zijn en altijd willen winnen. Dit kenmerkt mij ook in het werk. Ik werk graag samen met anderen om mooie dingen op te zetten en resultaten te behalen. Een echte teamplayer dus!
Ik kijk er naar uit om er een mooi jaar te maken! Ik heb er enorm veel zin in, jullie ook?!

Seline.de.Groot@rabobank.nl
LinkedIn


Olaf Gremmen – Penningmeester

Mijn naam is Olaf Gremmen en ik ben al sinds mijn start bij Rabobank een dikke fan van Jong Rabo. In augustus 2013 startte mijn Rabo avontuur tijdens het Young Professional Programme IT. Vrijwel direct werd ik samen met mijn traineegenoten lid van Jong Rabo. Ik was op zoek naar jonge mensen binnen de organisatie – en buiten mijn traineeship – die dezelfde mindset en motivatie hebben als ik. Later kwam ik er achter dat Jong Rabo veel meer te bieden had, namelijk inzicht in wat er nog meer speelde buiten mijn kleine stukje wereld. Dat je daar mensen ontmoet die jou met een andere blik naar de wereld laten kijken, met steeds meer inzichten en de daarbij behorende gezichten. Zo werd de wereld die eerst zo klein leek, met de dag groter.
Met mijn wereld die steeds groter bleek, wilde ik meer doen. Eind 2014 viel mijn oog op een mail waarin Jong Rabo nieuwe commissieleden zocht. Ik aarzelde geen seconde en melde mijzelf direct aan als kandidaat. Ik begon mijn “commissie avontuur” als penningmeester van de Congres Commissie en vervolgde mijn commissie ervaring in 2016 als lid van de Studiereis Commissie. Inmiddels ben ik niet alleen bij Jong Rabo, maar ook binnen Rabobank twee functies verder. Na twee jaar Functioneel Applicatie Beheerder te zijn geweest zet ik mezelf nu met veel plezier en toewijding in als Business Analist bij Betalen.
Gelukkig mag ik naast mijn functie en verantwoordelijkheid binnen dat multidisciplinaire team ook nog een ander team vertegenwoordigen: Het bestuur van Jong Rabo, waarin ik dit jaar Marco van Ballegooy opvolg als penningmeester. Ik heb er zin in!

Olaf.Gremmen@Rabobank.nl
LinkedIn


Eric Kusters – Activiteitencoördinator

In november 2009 startte ik als Adviseur Particulieren in het lokale klanten contactcentrum van Rabobank De Langstraat. Na vijf jaar heb ik mijn koptelefoon ingeruild voor de spreekkamer en ben ik dezelfde functie gaan vervullen maar dan in de bankhal. Naast mijn functie als Adviseur Particulieren volgde ik de deeltijd studie HBO Bedrijfskunde, welke ik in juni 2016 met succes afsloot.

Tijdens het jaarlijkse congres in april 2015 maakte ik kennis met Jong Rabo. Gedurende de dag sprak ik met leden over hun werk bij en privéleven naast Rabobank. Ook hun drijfveren en ambities kwamen aan bod. Het prettige aan de dag vond ik dat iedereen, ongeacht bedrijfsonderdeel of functieschaal met elkaar in gesprek was. Er heerste een ontspannen en ongedwongen sfeer, iets wat Jong Rabo kenmerkt. In september van dat jaar trad ik toe tot de communicatiecommissie waar ik anderhalf jaar verantwoordelijk was voor de website, social mediakanalen en nieuwsbrief.

Kort nadat ik als actief lid aan de slag ging bij Jong Rabo, kwam ik via de voorzitter van de communicatiecommissie in contact met haar manager. Al gauw stroomde ik door naar Rabobank Bommelerwaard als Adviseur Bedrijvendesk. Een stap die ik zonder mijn actieve lidmaatschap bij Jong Rabo waarschijnlijk niet had gezet. Dit symboliseert de waarde van mijn lidmaatschap.

Sinds maart 2017 ben ik als Bestuurslid Activiteitencoördinator verantwoordelijk voor een goede spreiding van de activiteiten door heel Nederland. Ook zorg ik voor de werving van en verbinding met actieve leden. Uiteraard is de koers en continuïteit van de vereniging hierbij ook belangrijk. Een veelzijdige rol waarin ik, net als mijn rol bij de communicatiecommissie, veel meekrijg over wat er binnen Jong Rabo speelt. Het is mijn doel commissies te ondersteunen zodat zij zich volledig kunnen bezighouden met het organiseren van activiteiten en deze bereikbaar te houden voor alle leden van Jong Rabo. Energie krijg ik van het samenwerken met veel verschillende mensen en het verbinden van anderen onderling. Mijn enthousiasme, drive en doelgerichte instelling gaan mij daar zeker bij helpen.

Ik hoop je snel te zien bij één van onze vele, inspirerende, leuke en leerzame activiteiten. Tot dan!

Eric.Kusters@rabobank.nl

LinkedIn


Karin van Tongerlo – Communicatie

Mijn Rabobank carrière startte in 2012 bij Rabobank Bommelerwaard in de functie van Adviseur Particulieren. Al snel maakte ik de overstap naar het zakelijk segment en zet ik mezelf sinds afgelopen zomer in als Risicospecialist Verzekeren MKB. Deze fantastische kans maakt het mogelijk om mezelf meer te ontwikkelen op het gebied van fysiek klantcontact, diepgaande gesprekken met klanten uit mijn portefeuille en het uitbrengen van een professioneel advies.
Sinds mijn Rabo start ben ik lid van Jong Rabo en bezocht ik steeds meer activiteiten. Ik raakte pas écht geïnteresseerd in een actieve rol nadat wij met een aantal Jong Rabo leden binnen onze lokale bank een wervingscampagne hielden. We hadden meer draagvlak binnen onze bank, het management en onder onze leden gecreëerd. Dat smaakte naar meer!
En dat “meer” vind ik bij Jong Rabo als Bestuurslid Communicatie. In 2015 begonnen als commissielid. Nog boordevol ideeën. En voorlopig niet klaar! Vanuit mijn eerdere nevenactiviteiten heb ik geleerd dat communicatie cruciaal is voor de sfeer en betrokkenheid binnen de vereniging. Ik wil deze praktijkervaring ook graag inzetten bij onze jongerenvereniging. Onze communicatie commissie zorgt ervoor dat jullie activiteit op de juiste manier gepromoot wordt!
Naast dit alles bestaat ook nog zoiets als vrije tijd. Je vindt me dan voornamelijk buiten. Ik ben een enorme fan van sport waarbij paardrijden, hardlopen en snowboarden mijn favorieten zijn. Daarnaast ben ik Brabantse Bourgondiër. Ik duik graag een middag de kookboeken en keuken in. Deze gerechten deel ik vervolgens met vrienden en familie in de vorm van gezellig culinaire avond na een sportieve dag.

Karin.van.Tongerlo@rabobank.nl
LinkedIn


Baukje Holtrop – Externe Betrekkingen

Wie ben ik
Ik ben Baukje Holtrop, een enthousiaste, inhoudelijke en energieke verbinder. Na mijn studie Notarieel Recht in Groningen te hebben afgerond, ben ik 5 jaar geleden gestart als Young Professional bij de Rabobank. Lang heb ik gedacht dat ik notaris zou worden, maar een organisatie als de Rabobank biedt meer mogelijkheden tot verschillende functies, iets wat beter past bij een breed georiënteerd persoon als ik. Na het vervullen van de functies FEC-coördinator en Manager Business Support, ben ik in mijn huidige functie teamleider van het Food & Agri team Midden Nederland.

Wat kan ik als Bestuurslid Externe Betrekkingen voor je betekenen?
Als bestuurslid Externe Betrekkingen vertegenwoordig ik Jong Rabo binnen én buiten de Rabobank bij bijvoorbeeld de diversiteitsnetwerken en het jongerenforum. Ik onderhoud de bestaande contacten met onze partners, maar leg ook nieuwe relaties met andere bedrijven.
Heb je mooie ideeën waarvan je graag wil dat Jong Rabo ze oppakt, wil je samenwerken met Jong Rabo of wil je in contact komen met andere bedrijven of jongerenverenigingen van bedrijven, bel of mail me dan! Dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Baukje.Holtrop@rabobank.nl
LinkedIn

 

 

“Iedereen heeft een netwerk nodig om je door het leven te brengen. Jong Rabo is niet alleen een netwerk waar je leert, maar waar je ook een toekomst opbouwt. Hier heb je voor de rest van je leven wat aan, zowel tijdens als na je Rabobankcarrière.”

Berry Marttin - lid raad van bestuur Rabobank