Jong Rabo

  18:45 uur
  Skybox Euroborg FC Groningen, Groningen
  Regiocommissie Noord

Netwerken Kennisverbreding Persoonlijke ontwikkeling Organisatie thema

In samenwerking met Younglink organiseert Jong Rabo op 22 februari een bijeenkomst: ‘Burn-out: nu even ophouden met maar doorgaan’.

 

Je hoort het steeds vaker; de burn-out. Is net de ene collega weer voorzichtig aan het werk, valt de volgende om. Burn-out klachten komen steeds vaker voor onder startende professionals. De werkdruk ligt hoog en vaak komt daarbij kijken dat jonge mensen veel van zichzelf vragen.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst die gezamenlijk georganiseerd wordt door Younglink en Jong Rabo willen we erachter zien te komen waar een burn out precies vandaan komt, wat de eerste symptomen zijn en heel belangrijk: hoe we het kunnen  voorkomen. De insteek van de avond is om niet alleen de psychische kant van het ontstaan van stress en burn-out te belichten, maar juist ook eens te kijken naar welke fysieke elementen een rol spelen en hoe je hierover zelf de controle kunt houden. Want als je leeft als een topsporter in je dagelijks leven, zorg dan ook voor jezelf als een topsporter, op alle vlakken!

We beginnen de avond met een lezing van drs. en internationaal spreker Geja Heinen. Zij zal vanuit haar vakgebied evolutionaire gezondheidskunde belichten wat er gebeurt in het lichaam bij stress en burnout, waarom en welke tekorten er ontstaan en hoe met leefstijladviezen stress gehanteerd en een burnout voorkomen kan worden. Je zult versteld staan van de nieuwe inzichten die Geja aanraakt voor een compleet andere benadering van stress en burnout preventie.

Na de lezing gaan we zelf actief aan de slag met één workshop. Je kunt kiezen uit vier verschillende workshops, allemaal gericht op het geven van tips en trucs om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen naast je werk.

De volgende workshops worden aangeboden:

 

Workshop 1: Hoe dagdromen, lanterfanten en spelen een burn-out kan voorkomen

Door Anouk Wortel van AnnaNouka Coaching.

Een burn-out: dat wil je het liefst voorkomen of  je wilt er zo snel mogelijk van af. Rust nemen en niks doen is niet altijd de beste optie. Je hoofd is helemaal niet rustig. Hij zit vaak vol met onrust. Wij Millenials staan altijd maar AAN! Hoe zorg je er nou voor dat je af en toe die AAN/UIT knop vindt en je stresslevels laat dalen? Tijdens deze  workshop wordt uitgelegd wat het belang is van spelen, dagdromen en lanterfanten.

 

Workshop 2: Pilates

Door Floor Bosch.

Heb jij behoefte aan balans tussen lichaam en geest? Zoek jij een work-out die zorgt voor een goede lichaamshouding, sterke spieren en lenigheid? Dan heb je tijdens deze workshop de kans om te kijken of Pilates bij je past!

 

Workshop 3: Hardloop clinic

Door running therapeute Goudje Haadsma van RunFree Groningen.

In deze actieve hardloop-clinic richten we ons op 'energiezuinig' en ontspannen lopen. Hiermee leer je hoe je hardlopen beter vol kunt houden en hoe je er meer plezier uit haalt. Dit doen we door voor, tijdens en na het lopen ademhalingsoefeningen te doen en een stukje techniek te oefenen die bijdraagt aan een gezonde manier van hardlopen. Je leert wat voor effecten hardlopen kan hebben en hoe je het kunt gebruiken om meer vrijheid en rust te ervaren in hectische tijden. 

 

Workshop 4: Voeding in balans

Door Lorraine Luchjenbroers van 1Balance.

Tijdens de interactieve workshop over gezonde voeding legt voedingsdeskundige Lorraine Luchjenbroers van 1BALANCE uit wat een gezonde balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten is en hoe je lichaam deze drie nutriënten gebruikt. Daarnaast krijg je praktische tips om gezonder te eten en/of af te vallen en snel en effectief je leefstijl aan te passen. Ook de gezondste versie van jezelf worden? Geef je dan op voor deze workshop.

 

Planning van de avond:

18.45-19.15: Inloop

19.15-20.15: Start en lezing door Geja Heinen

20.15-20.30: Pauze

20.30-21.30: Workshops

21.30-21.45: Plenair einde

21.45-22.30: Borrel

 

Meld je nu snel aan voor de bijeenkomst: ‘Burn-out: nu even ophouden met maar doorgaan’ en geef tijdens het aanmelden de top drie door van je workshops. 
Wij proberen je te plaatsen bij je eerste keuze. 

 

Tot ziens op donderdag 22 februari!

Aanvang: donderdag 22 februari 2018 18:45
Organiserende commissie Regiocommissie Noord
Inschrijven vanaf: dinsdag 23 januari 2018 11:00
Inschrijven t/m: zondag 18 februari 2018 12:00

Skybox Euroborg FC Groningen - Boumaboulevard 41, 9723ZS Groningen

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

“Ik ben ontzettend trots op de vereniging die er nu staat;
passievolle, gedreven mensen die gaan voor hún organisatie en daarmee (Jong) Rabo uniek maken!”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo