Jong Rabo
50% vol

  19:00 uur
  Utrecht Croeselaan, UCP-015, Utrecht
  Social Impact Commissie
  Nederlandstalig

  • #social impact
  • #debat
  • #maatschappij
Kennisverbreding Persoonlijke ontwikkeling

For Dutch speaking people, therefore a Dutch description.

Heb je altijd al willen leren debatteren of wil je graag je argumentatie tijdens dagelijkse discussies verbeteren? Neem dan deel aan de debatworkshop op 3 september aan de Croeselaan (yes, real life!). Hier werken we in een interactieve en ‘coronaproof’ setting aan onze persoonlijke overtuigingskracht, onder leiding van een ervaren debatleider en -trainer. Zo leer je technieken die je in het dagelijks leven toe kunt passen; privé maar zeker ook als professional bij Rabobank.

 

Wat gaan we doen?

In kleine groepen (met voldoende afstand) leren we, met behulp van een professionele debattrainer, te discussiëren over sociale en maatschappelijke thema’s zoals de aanpak van de coronamaatregelen. We worden uitgedaagd om zowel voor- als tegenargumenten aan te dragen. Zo verbeteren we onze argumentatietechnieken én leren we ons in te leven in beide kanten van een standpunt. 

 

Wat ga je leren?

  • Overbrengen van je boodschap: Veel sprekers hebben een goede boodschap, maar weten hem vaak niet helder genoeg over te brengen. Aan de hand van technieken om gestructureerd te spreken leren leer je om je luisteraar mee te nemen in je verhaal.
  • De regie in het gesprek behouden: Het kan lastig zijn om tijdens een gesprek het initiatief te nemen en de discussie terug te sturen naar waar het om zou moeten gaan. Je leert verschillende mogelijkheden om dit te bewerkstelligen.
  • Retorische technieken: De beste sprekers hebben één ding gemeen: ze gebruiken retorische technieken om hun boodschap kracht bij te zetten. Aan de hand van claptraps zoals drieslagen, one-liners en contrasten leer je elke boodschap overtuigend over te brengen.
  • Omgaan met tegenargumenten: Wie effectief wil zijn moet op tegenargumenten kunnen anticiperen. Je leert hoe je om kunt gaan met tegenargumenten en hoe je deze effectief kunt pareren zonder weerstand op te roepen.

 

En… We sluiten af met een kleine coronaproof borrel.

Aanvang: donderdag 3 september 2020 om 19:00
Organiserende commissie Social Impact Commissie
Inschrijven vanaf: zaterdag 1 augustus 2020 om 12:00
Inschrijven t/m: dinsdag 1 september 2020 om 21:00

Utrecht Croeselaan, UCP-015 - Croeselaan 18, Utrecht

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.
Log in om je in te schrijven.

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo