Expeditie Ameland

  08:30 uur
  Ameland,
  Regiocommissie Noord
  Nederlandstalig

  • Expeditie Ameland
  • Duurzaamheid
  • Financiële zelfredzaamheid
Bedrijfsbezoek Netwerken Organisatie thema

Jong Rabo gaat op Expeditie naar Ameland op zaterdag 25 mei! Het verdere programma wordt in de loop van de tijd bekend gemaakt.  

We vertrekken om 09.30 uur vanuit de haven van Holwerd en in de avond rond 21.00 uur zullen we weer aanmeren op vaste land. 

 Heb jij wel eens nagedacht wat de zorgplicht van de bank precies inhoud? De maatschappelijke functie van een bank brengt een bijzondere zorgplicht met zich mee, waarbij er veel discussie is over de exacte grenzen en inhoud van deze plicht. Wettelijk zijn er twee vormen van zorgplicht, contractueel (bank tegenover cliënt) en anderzijds niet-contractueel (bank tegenover maatschappij). Er zijn veel thema’s die onder een zorgplicht kunnen vallen, en wettelijk is dit moeilijk vast te leggen. Maar welke thema’s hebben prioriteit?

Op zaterdag 25 mei nodigen we jullie graag uit voor een leuke dag op Ameland waarbij er twee thema’s centraal staan die in een grijs gebied vallen wat betreft de zorgplicht. Dit zijn duurzaamheid en financiële zelfredzaamheid.

Duurzaamheid
Rabobank is sinds kort nummer 1 op duurzaamheidsranglijst van grootbanken geplaatst, waarbij duurzaamheid uiteraard behoord tot een niet-contractuele zorgplicht. Tot in hoever behoort duurzaamheid bij de zorgplicht van een bank? Ameland wil als eerste energieneutraal worden, en gaat met initiatief Duurzaam Ameland het eiland volledig in zijn eigen energiebehoeften laten voorzien door duurzaam opgewekte elektriciteit en groen gas. We mogen op bezoek bij Floris van Strandpaviljoen Sjoerd, het meest duurzame strandpaviljoen van Nederland. 

Financiële zelfredzaamheid
Na de lunch willen we graag samen met jullie brainstormen over het tweede thema; financiële zelfredzaamheid. In een digitaliserende wereld is er minder klantcontact met een bank, en worden de kleine lettertjes online vaak niet gelezen. Tot in hoever reikt de zorgplicht van een bank in financiële zelfredzaamheid? De schuldenproblemen in Nederland zijn groter dan ooit, en een bank is immers de eerste partij die geldproblemen kan signaleren. Hoe kan de bank van de toekomst bijdragen aan financiële zelfredzaamheid en hun klanten bereiken?

In de middagactiviteit zullen wij zowel jullie duurzaamheid als zelfredzaamheid op de proef gaan stellen. Hoe we dat gaan doen? Meld je snel aan en dan zien we je op Ameland!

Inschrijven kan vanaf 24 april 12.00 uur.

Er wordt bij deze activiteit een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd.

 

Aanvang: zaterdag 25 mei 2019 08:30
Organiserende commissie Regiocommissie Noord
Inschrijven vanaf: woensdag 24 april 2019 12:00
Inschrijven t/m: vrijdag 17 mei 2019 12:00

Ameland - ,

Log in om te bekijken wie zich heeft aangemeld voor deze activiteit.

“Jong Rabo is zo lekker één!”

Eric Saris – Directeur Organisatieontwikkeling, Performance & Strategie