Jong Rabo

Auteur: Jessica White, Bestuur

Jong Rabo zoekt een Penningmeester voor het algemeen bestuur van de vereniging!

Wat zoeken we?

  • Ben jij gek op cijfers en structuur?
  • Vind je het leuk om de financiële meerjarige strategie van Jong Rabo te bepalen?
  • Kun jij je voor minimaal twee a drie jaar committeren aan het bestuur?
  • Haal jij energie uit netwerken, organiseren en plannen?

Start en periode

Overdracht: vanaf mei/juni, start: rond oktober/november

Duur: 2 á 3 jaar

Tijdsindicatie: 8 – 10 uur per week

Meer over de rol van Penningmeester

Het bestuurslid Penningmeester is primair verantwoordelijkheid voor het financiële reilen en zeilen binnen Jong Rabo. Concrete taken die bij jou functie horen zijn:

  • het bewaken van de financiën.
  • inning en bijhouden van de Jong Rabo contributies en storno’s.
  • het opstellen van de financiële cijfers voor het jaarverslag.
  • het ondersteunen van commissies bij onderhandelen en het bereiken van de beste deal.
  • de uitbetaling van de declaraties van commissie- en bestuursleden.

Wat doet het bestuur van Jong Rabo?

De bestuursleden dragen de verantwoordelijkheid voor de koers van de vereniging en sturen de verschillende commissies aan. De commissies, welke verdeeld zijn naar thema’s en regio’s, organiseren de activiteiten en zorgen voor een levendige vereniging. We vergaderen 2x per maand, waarvan 1x fysiek in Utrecht in 1x online. Binnen het bestuur zijn 3 vaste rollen; voorzitter, secretaris en de penningmeester. Dit drietal wordt aangevuld met 3 enthousiaste algemene bestuursleden.

Speerpunten binnen het bestuur

Naast de dagelijkse taken van het bestuur houden wij ons bezig met strategische speerpunten voor onze leden, om onze vereniging naar een hogere niveau te tillen. Aankomend jaar bestaan deze uit: het CAO & Pensioenen akkoord; het vertegenwoordigen van young professionals bij deze belangrijke onderhandelingen, maar ook kennisdelen over wat dit thema inhoudt. Daarnaast, Creating Connections; Hoe kunnen we de zichtbaarheid van Jong Rabo vergroten binnen de bank?

We hebben meerdere strategische dagen met het bestuur door het jaar heen om over o.a. deze thema’s na te denken. Vanuit je bestuursrol draag jij hier aan bij om echt impact te maken op deze thema’s voor onze leden en young professionals binnen de bank.

Vergoeding

Het actieflidmaatschap van Jong Rabo doe je voor de vereniging. Een vaste vergoeding is zodoende niet aan de orde. Op basis van de statuten kunnen de benodigde onkosten voor uitoefening van de bestuursfunctie worden gedeclareerd. De praktijk wijst echter uit dat er zeer zelden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt.

Standplaats

Utrecht

Vragen en sollicitatieproces

Voor meer informatie over deze vacante positie kun je contact opnemen met de huidige penningmeester: Paul Dijkstra of de voorzitter van Jong Rabo (Sasja van Ravens).

Solliciteren kan door middel van een CV en motivatiebrief met daarin jouw toekomstvisie op je rol in het bestuur en de vereniging. Deze ontvangen we graag voor 22 april 2022 .

Over Jong Rabo

Jong Rabo is de jongerenvereniging van Rabobank. We verbinden en vertegenwoordigen jongeren binnen de bank. Ons motto is niet voor niets ‘Creating Connections’! Jong Rabo heeft meer dan 1.250 leden, 80 actieve leden en 6 bestuursleden.

Bijzonderheden

- Op den duur zijn wij op zoek naar vervanging van de voorzitter. De voorzitter wordt gekozen uit de huidige bestuursleden. Het is optioneel om snel naar deze functie door te stromen.

Wij zoeken een nieuwe Penningmeester in het bestuur!

"Empowerment van onze leden hebben we laten zien door hen een podium te geven en de klankbordrol als vereniging te versterken. Op die manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van Rabobank én die van onze leden.”

Marijke Klaver – Voormalig voorzitter Jong Rabo